Папа Римський оголосив про збір коштів для українців, які постраждали в ході військового конфлікту на Донбасі

Папа Римський Франциск оголосив про збір в усіх католицьких церквах у Європі коштів для допомоги українцям, які постраждали внаслідок воєнного конфлікту на Донбасі.

Про це він сказав у своїй традиційній недільній проповіді на площі Святого Петра, передає Радіо Ватикану. 

Відео дня

«В цей день, що є немовби серцем Святого Року Милосердя, моя думка лине до всіх народів, найбільше спраглих примирення та миру. Зокрема, маю на увазі тут, у Європі, драму тих, хто переносить наслідки насильства в Україні: тих, які перебувають на теренах, охоплених воєнними діями, що вже призвели до тисячі смертей, і понад мільйон тих, хто були змушені залишити ці території з огляду на тяжку ситуацію, яка й далі триває. Це, насамперед, стосується похилих віком осіб та дітей», - сказав Папа Римський. 

За його словами, 24 квітня в усіх церквах відбудеться спеціальний збір коштів для постраждалих в Україні. 

«Крім того, що я постійно супроводжую їх своїми думками та молитвою, я вирішив виступити з ініціативою гуманітарної підтримки на їхню користь. З цією метою у неділю, 24 квітня, в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальний збір», - зазначив понтифік. 

Він закликав усіх вірян приєднатися до цієї ініціативи.

«Цей жест милосердної любові, крім полегшення матеріальних страждань, має на меті висловити мою особисту та всієї Церкви близькість і солідарність. Висловлюю щире побажання, щоб це змогло допомогти без подальших зволікань сприянню миру і пошані до права на цій землі, що зазнала дуже багато випробувань», - зауважив Папа Римський.

"Радіо Ватикану"