Зустріч Папи Франциска і Президента Ірану Хассана Рухані. Ватикан, 26 січня 2016 - ANSA

У вівторок, 26 січня, Папа Франциск прийняв в Апостольському палаці у Ватикані Хассана Рухані, Президента Ісламської Республіки Іран, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Під час щирих розмов було підкреслено спільні духовні цінності, відзночено добрий стан стосунків між Святим Престолом та Ісламською Республікою Іран, розглянуто справи життя Церкви в цій країні, діяльність Святого Престолу з підтримки людської гідності особи та релігійної свободи.

Заторкнуто також тему підписання і впровадження в життя «Ядерної угоди» та підкреслено важливу роль, яку Іран, разом з іншими країнами регіону, покликаний відіграти у вирішенні відповідних політичних проблем, які гнітять Близький Схід, протидії поширенню тероризму та незаконному обігові зброї. У цьому контексті згадано про важливість міжрелігійного діалогу та про відповідальність релігійних громад у справі підтримки примирення, толерантності та миру.

Відео дня

Цього ж дня Президент Ісламської Республіки Іран також зустрівся з Державним Секретарем Апостольської Столиці кардиналом П’єтро Пароліном та Секретарем, відповідальним за стосунки з державами, архиєпископом Полем Ґаллаґером.