е

Папа Римський Франциск здійснює шестиденну поїздку по країнах Африки. У програмі візиту - Кенія, Уганда та Центрально-Африканська Ресубліка, повідомляє Седмица.Ru.

Під час перельоту з Риму в Найробі, столиці Кенії, Папа Римський за традицією коротко поспілкувався з репортерами. Дотримуючись звичайної для своїх подорожей практики, понтифік послав з борту літака телеграми вітання главам держав кожної із країн, розташованих уздовж маршруту його поїздки: Італії, Греції, Єгипту, Ефіопії та Кенії. У кожному повідомленні Папа підніс свої молитви за мир і добробут народів цих країн.

25 листопада Папа прибув до аеропорту Найробі, де у своєму першому виступі на африканській землі закликав до спільних дій, спрямованих на підвищення рівня життя і захист природного середовища проживання.

Відео дня

"Досвід показує, що насильство, конфлікти і тероризм харчуються страхом, недовірою й відчаєм, що народилися від бідності та розпачу", - сказав понтифік.

Після короткої церемонії зустрічі в аеропорту він поїхав до Найробі, де його офіційно вітав президент Кенії Ухуру Кеніятта.

Відзначивши виняткову красу природи Кенії, понтифік сказав, що необхідні зусилля для подолання "серйозної екологічної кризи", яка порушує гармонію відносин між людьми та природою, а завершив свою промову словами, вимовленими мовою суахілі: "Нехай Бог благословить Кенію!"

З Кенії Папа Римський вирушив до Уганди, а завершити свою африканську поїздку він планує відвідуванням Центральноафриканської Республіки.