в

11 жовтня в Києві на Михайлівській площі єпископи, священики та вірні Української Греко-Католицької Церкви молились за єдность християн і мир в Україні за заступництвом Блаженної Марти Вєцкої. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Спільно помолившись, єпископи виступили зі сцени словами, в яких говорили про мир та єдність в Україні.

Блаженніший Любомир звернув увагу вірних на мир, єдність та милосердя. За словами Архиєрея, зрозумівши ці три поняття, отримаємо відповідь на чисельні питання, які сьогодні нас турбують.  «Ми зібрались на спільну молитву, щоби бути близько Господа Бога. Ані мир, ані правдива єдність, а тим більше милосердя, не є можливими без Бога».

Відео дня

Владика Йосиф (Мілян) зауважив: «Говорити про мир, це найперше творити мир у власному серці. Творити мир, це найперше творити його у своїй родині та в стосунках з найближчими людьми. Тоді прийде мир глобальний! Я переконаний, що мир у світі, залежить від миру людини зі своїм Творцем – Богом. Лише на цьому фундаменті можемо будувати мир в Україні та мир в усьому світі» - сказав Архиєрей.

Опісля семінаристи Київської Трьохсвятительської семінарії виконали молитовні твори. Учасники екуменічних молінь, мали також чудову нагоду послухати молитовних співів хору храму Святого Олександра, Римо-Католицької Церкви.

На завершення заходу, усі бажаючі могли приклонитись мощам Блаженної Марти Вєцкої та просити в Бога за Її заступництвом потрібних ласк.