п

До миру на Близькому Сході закликав Папа Франциск, відкриваючи роботу четвертої загальної конгрегації Синоду Єпископів на тему сім'ї. Папа висловив солідарність з єпископами територій військових дій і звернувся до міжнародного співтовариства з проханням розрядити ситуацію дипломатичним шляхом. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Ми болісно вражені і стежимо з глибокою тривогою за тим, що відбувається в Сирії, в Іраку, в Єрусалимі та Йорданії, де спостерігаємо ескалацію насильства, що охоплює цивільне населення і невинних людей, яке підживлює гуманітарну кризу колосальних масштабів. Війна призводить до руйнування і до посилення страждань народу. Надія і прогрес можлива тільки при виборі миру», - сказав Святіший Отець.

Папа звернувся до предстоятелів помісних Церков, що знаходяться на лінії фронту: «Давайте об'єднаємося в інтенсивній, довірливій молитві Господу, в молитві, яка буде одночасно проявом солідарності з присутніми тут братами Патріархами і єпископами з цих регіонів, з їхніми священиками і вірними, з усіма, хто там живе».

Відео дня

Пантифік нагадав про відповідальність з боку тих, хто своїми рішеннями впливає на хід подій, на долю націй і цілих регіонів планети. «Разом із Синодом я звертаюся до міжнародного співтовариства із закликом знайти спосіб дієвої допомоги зацікавленим сторонам і розширити свій горизонт за межі власної безпосередньої вигоди, використовуючи інструменти міжнародного права й дипломатії для вирішення триваючих конфліктів».