н

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час національного форуму «Трансформація України» говорячи про важливість діалогу між владою й суспільством, зауважив, що сьогодні ми в Україні повинні усвідомити, що будівництво європейської України – це спільна справа всього нашого народу. Про це повідомляє сайт ugcc.ua.

За словами Глави УГКЦ, ми сьогодні відчуваємо великий брак суспільного діалогу на тему будівництва нашої держави.

н

«Бачимо, що саме в народі є таке відчуття, що і політики, і влада більше не чують громадянського суспільства. Тому суспільство починає говорити щоразу голосніше, часом навіть кричати.

Відео дня

Форум є для того, аби ми могли, з одного боку, сконсолідувати всі здорові сили України, на які б могли опертися всі ті, які хочуть обстоювати державницькі інтереси, а з іншого боку – мати можливість такого суспільного діалогу між громадянським суспільством, між владою та між політиками.

Такий форум є життєво необхідним, особливо коли відбувається вакуум цього спілкування, який може бути заповнений якимись деструктивними і дуже небезпечними моментами для будівництва європейської України», – вважає він.

Блаженніший Святослав висловив побажання, щоб цей форум став загальнонаціональним, щоб до нього долучалося щораз більше здорових сил для будівництва українського суспільства.