g

Глава Сиро-католицької церкви патріарх Ігнатій Юсеф III Юннан заявив, що підтримка, надана сирійським заколотникам Сполученими Штатами, Великобританією і Францією була еквівалентна «розпалюванню насильства» в Сирії «під приводом свого роду Арабської весни», повідомляє Sedmitza з посиланням на видання Canadian Catholic News.

Патріарх Ігнатій Юсеф III Юннан, який завдав пастирський візит до Оттави, звинуватив країни Заходу в тому, що в них взяла гору абсолютно помилкова точка зору на події в Сирії, яка припускала, що «модернізованих, цивілізованих заколотників» можна протиставити режиму Асада.

За словами патріарха, заколотники були підготовлені й забезпечені руками західних заступників, які, таким чином, несуть велику частку відповідальності за катастрофічну ситуацію, що склалася на Близькому Сході.Ігнатій Юсеф III Юннан закликав країни Заходу виправити допущену помилку й прийняти дієві заходи проти бойовиків Ісламської держави (ІДІЛ).

Відео дня

Сиро-католицький патріарх нагадав, що бойовики ІДІЛ знаходяться на одній території з цивільними особами, що збільшує ризик загибелі мирного населення від авіаударів.