а

Папа Римський Франциск закликав кожну парафію, монастир, кожну католицьку громаду Європи прийняти по родині біженців. Заклик понтифіка, що прозвучав 6 вересня, став реакцією Папи Бергольо на трагедію, з якою стикаються десятки тисяч мігрантів, що рятуються від воєн, голоду та гонінь, повідомляє Благовест-інфо.

Звертаючись до віруючих, присутніх у неділю на площі Святого Петра, Папа сказав: «Нехай кожена парафія, кожна громада, кожен монастир, кожне святилище в Європі прийме по родині - починаючи з моєї єпархії, Римської». Понтифік розповів, що дві ватиканські парафії - св. Петра і св. Анни - уже найближчим часом візьмуть сім'ї біженців.

Не можна обмежуватися тим, що закликати мігрантів «мужатися» або «проявляти терпіння», підкреслив Папа, за словами якого, кожна громада може «продемонструвати свою близькість з Євангелієм, давши притулок біженцям».

Відео дня

Сьогодні тільки в трьох країнах, що мають найбільше число католиків у Європі, - у Франції, Італії та Німеччини - налічується 50 тисяч католицьких парафій.