к

Патріарх Святослав укотре закликав вірних Української Греко-Католицької Церкви та всіх людей доброї волі до молитви і посту за Україну. Він нагадав про обов’язок молитися щодня о 21:00 за Україну і один визначений день тижня постити в цьому наміренні. Про це повідлмляє сайт ugcc.ua.

«Я помітив, що наші люди забувають про молитву за Україну о двадцять першій годині щовечора. У деяких єпархіях забули навіть, який день тижня визначений як день строгого посту за Батьківщину», - наголосив Глава УГКЦ.

В УГКЦ нагадують, що в Заклику Синоду Єпископів є чіткі вказівки стосовно продовження «цього духовного подвигу».

Відео дня

Ієрархи доручають продовжувати в парафіях, монастирях і семінаріях безперервну цілодобову молитву. Усіх вірних та людей доброї волі просять щодня о 21.00 єднатися в спільній молитві за Україну (у понеділок – за успішне служіння Президента, Уряду та Верховної Ради України; вівторок – за ворогів: за навернення тих, хто переслідує і атакує нас; середу – за українське військо; четвер –  за правоохоронні органи і міліцію; п’ятницю – за поранених, полонених, біженців та їхні родини; суботу – поминання усопших, зокрема загиблих воїнів і всіх невинно убієнних; неділю – за єдність і соборність України).

Крім цього, в УГКЦ оголошено безперервний строгий піст за таким порядком: понеділок – Київська архиєпархія, Донецький, Харківський, Одеський і Кримський екзархати; вівторок – Львівська архиєпархія, Стрийська єпархія; середа – Івано-Франківська архиєпархія, Коломийсько-Чернівецька єпархія; четвер – Тернопільська архиєпархія, Бучацька єпархія, Самбірсько-Дрогобицька єпархія; п’ятниця – Сокальсько-Жовківська єпархія, Луцький екзархат. А наприкінці кожної Літургії владики закликають співати молитву «Боже великий, єдиний».