е

Все більше європейських католицьких єпархій приєднуються до святкового символічного жесту солідарності з християнами на Близькому Сході. З цієї нагоди опівдні 15 серпня дзвіни храмів буде чути в десятках єпархій Франції, а також Бельгії та Швейцарії. Ініціатива народилася у Франції серед мирян і день у день отримує підтримку від пастирів з різних європейських єпархій, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

У зв'язку з цим архієпископ Парижа звернувся зі спеціальним посланням до своєї пастви. Єрарх просить віруючих на свято Успіння Пресвятої Богородиці зібратися опівдні перед своїми парафіяльними храмами, щоб під передзвін помолитися про переслідуваних на Близькому Сході християн. Про цю ініціативу кардинал Андре Арман Вен-Труа також проінформував двох близькосхідних Патріархів.

Зі свого боку архієпископ Ліона кардинал Філіп Ксавьє Барбарен разом з мелькитський архієпископом Алеппо Жан-Клеманом Жанбаром опублікували спільне відеозвернення. «Ми сподіваємося, що всі церкви у Франції дадуть відповідь на цей заклик. Він буде знаком для нас, ваших братів на Близькому Сході, що ви не забули про них», - сказав сирійський прелат.

Відео дня

До цієї ініціативи солідарності приєдналися також єпископи сусідніх країн - Бельгії, а також швейцарських єпархій Лозанни, Женеви і Фрібура.