У Львові 29 липня громадський порядок під час заходів з нагоди 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького забезпечуватимуть більше тисячі працівників міліції.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі ГУ МВС України у Львівській області.

Як зазначається у повідомленні, „з нагоди урочистостей Львів відвідає президент України Петро Порошенко, а також паломники з різних країн світу. У зв`язку з цим в організацію руху транспорту в місті будуть внесені зміни. На деяких перехрестях міста регулювання руху транспорту здійснюватимуть інспектори-регулювальники. Львівські правоохоронці з 28 липня і до завершення урочистостей переведені на посилений варіант несення служби”.

Відео дня

За даними волонтерів, до Львова на заходи з нагоди дня народження митрополита очікується прибуття від 50 до 70 тис. паломників з України та із-закордону.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 29 липня у Львові візьме участь в урочистостях з нагоди святкування 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького.

В рамках святкування відбудеться Архиєрейська літургія та церемонія відкриття та освячення пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому на Святоюрській площі.

Довідка УНІАН. Митрополит Андрей Шептицький (мирське ім`я Роман Марія Александр Шептицький) народився в селі Прилбичі в Яворівському районі Львівської області 29 липня 1865 року — граф, єпископ Української греко-католицької церкви; з 17 січня 1901 р. до смерті — митрополит Галицький та Архієпископ Львівський — предстоятель Української греко-католицької церкви. Належить до знатного галицького роду Шептицьких. Помер 1 листопада 1944 р. у Львові.