с

30 червня у Ватикані, приймаючи 250 делегатів Міжнародної ради християн і євреїв, Папа Франциск заявив про те, що 50 років тому соборна декларація «Nostra Aetate» сприяла початоку нової епохи «дружби і взаєморозуміння» між католиками і євреями, повідомляє Радіо Ватикану.

Приводом для зустрічі стала конференція з нагоди 50-річчя декларації Другого Ватиканського собору «Nostra Aetate», котра назавжди змінила відносини між Католицькою Церквою і єврейським світом. Звертаючись до гостей, Папа Франциск підкреслив цінність цього документа, який, за його словами, став беззаперечним визнанням «єврейського коріння християнства» і «рішучим протистоянням антисемітизму».

«Наша людська роз'єднаність, наша недовіра й гординя були подолані завдяки Духу Всемогутнього Бога, у результаті чого між нами стали безперервно зростати довіра й братство. Ми більше не чужі один одному, а друзі і брати».

Відео дня

Крім того, зазначив Папа Франциск, «абсолютно всі християни мають єврейське коріння». З цієї причини «з моменту її створення до Міжнародної ради християн і євреїв увійшли різні християнські конфесії».

Ваші щорічні конференції, сказав на завершення Папа Франциск, «вносять значний вклад в іудейсько-християнський діалог».