с

Папа Франциск зустрівся з делегацією Константинопольського Патріархату напередодні свята святих апостолів Петра і Павла, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

«Ваша участь у наших урочистостях , - сказав Папа, звертаючись до православних ієрархів, - ще раз свідчить про глибокий зв'язок між братніми Церквами Риму і Константинополя».

Папа Франциск згадав свою поїздку до Стамбулу, коли в Папи і Патріарха Варфоломія була можливість «разом прославляти Господа і в злагоді просити в Нього, щоб наблизився день, коли буде відновлено єдність між католиками і православними».

Відео дня

«Обійми миру, - сказав далі Папа, - стали красномовним знаком братерської любові, котра оживотворяє наш шлях примирення, який одного разу дозволить нам разом брати участь у євхаристійній трапезі».

Папа зазначив, що ця мета є однією з його «головних турбот», і він не припиняє про це молитися.

Святіший Отець підтвердив свою підтримку Міжнародній змішаній комісії з богословського діалогу між Католицькою і Православною Церквами: «Уважний аналіз здійснення в житті Церкви принципу соборності і служіння першоієрарха буде значним внеском у прогрес взаємин наших Церков».

Папа Франциск запевнив у своїй молитві про благополучне проведення Всеправославного собору, підготовка до якого триває вже багато років.