а

24 червня під час загальної аудієнції Папа Франциск звернув увагу на те, що треба захистити серця та життя дітей від драми сімейного розлучення, повідомляє сайтРадіо Ватикану.

Сучасний світ часто байдужий  до того, наскільки страждають діти внаслідок розбиття сімей і того зла, яке завдають один одному їхні батьки. Найглибші наслідки кризової ситуації в родині надають на плечі дітей. У жодній сімейній історії не бракує хвилин, коли замість того, щоб передавати любов, від неї ухиляються через слова, поведінку, а також і недбалість, або ще гірше – її принижують.

У сім’ї все взаємопов’язано, і коли чоловік і жінка, які створили одну сім’ю, продовжують думати тільки про власну свободу та задоволення, то це глибоко заторкує серця й життя дітей, подружня невірність наносить дітям глибокі рани, іноді на все життя.

Відео дня

Святіший Отець наголосив, що, очевидно, існують також і випадки, коли розлучення є неминучим. А, іноді, може бути й морально необхідним, коли йдеться про те, щоб захистити від ще більших травм, викликаних залякуванням або насильством, приниженням і використовуванням, відчуженням чи байдужістю.

За словами Папи, не бракує таких, які, підтримувані вірою та любов’ю до дітей, свідчать вірність своїм подружнім зобов’язанням, хоча відновити подружжя здається неможливим. Але не всі відчувають це покликання. Бачимо чимало сімей, які перебувають у так званих нерегулярних ситуаціях. Як їм допомогти? Як їх супроводити? Що робити, щоб діти не стали заручниками батьків?

На ці питання Святіший Отець відповів закликом до молитви: «Просімо у Бога великої віри, щоб дивитись на дійсність Божим поглядом, просімо великої милосердної любові, щоб наблизитись до людей з милосердним Божим серцем».