г

Наполегливий заклик до світової спільноти відкрити очі на невимовні страждання, які терплять християни на Близькому Сході, пролунав під час аудієнції учасникам пленарної сесії Об'єднання допомоги Східним Церквам, що пройшла у Ватикані. Папа Франциск заявив, що сьогодні життя тисяч і тисяч людей для деяких менш цікаве, ніж зброя і нафта. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Святіший Отець ще раз підкреслив, наскільки обурлива поведінка тих, хто проголошує мир на словах, а справами сіє смерть. «Необхідно докласти більше зусиль, - сказав він, - щоб викорінити негласні угоди, в силу яких життя тисяч і тисяч сімей - жінок, дітей, старих - на вагах вигоди значать менше, ніж нафта і зброя, і в той час, як проголошуються мир і справедливість, має місце терпимість до торговців смертю на цих землях».

Папа Франциск попросив благодійників особливо надати допомогу жителям Ефіопії та Еритреї та не забувати про Вірменію, колиску християнства. Папа завершив свою промову словами з Гімну святого Єфрема про Воскресіння.

Відео дня