ч

12 червня Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відкрив у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка конференцію «Християнство в Україні: реалії, виклики, перспективи з нагоди 1000-ліття святого рівноапостольного Великого київського князя Володимира», повідомляє ugcc.ua.

«Цього року, - звернувся Предстоятель Церкви до учасників конференції, - усі християни України, зокрема, спадкоємці Хрещення святого Володимира відзначають 1000-літній ювілей відходу у вічність нашого хрестителя, великого рівноапостольного князя Володимира. Роздумуючи над реаліями, перспективами і викликами християнства сьогодні й завтра в Україні, цілком логічно вглянутися в обличчя нашої Церкви, щоби віднайти в ній спадщину рівноапостольного князя Володимира».

Глава Церкви подякував адміністрації ректорату університету ім. Тараса Шевченка, який особливо пов'язаний з іменем рівноапостольного князя Володимира… Також він подякував тим, хто прибув, щоб поділитися своїм глибоким науковим словом.

Відео дня
і

На конференцію, яку організували студенти Київської Трьохсвятительської семінарії, прибули студенти з УКУ, Львівської духовної семінарії Святого Духа, Івано-Франківської духовної семінарії, Тернопільської духовної семінарії, семінарії отців василіян у Брюховичах, КНУ ім. Т. Шевченка, Дрогобицької духовної семінарії, Київського університету Бориса Грінченка.

Дискусії відбудуться в чотирьох секціях: Історія. Внесок Володимира Великого в становлення Християнської Церкви та держави; Екуменізм. Перспективи порозуміння між християнськими конфесіями в Україні та ідея створення Помісної Церкви; Пастирі Христової Церкви в Україні; Церква - Революція гідності - АТО.