м

Папа Римський Франциск у ході авдієнції президентові Росії Володимиру Путіну, який прибув із візитом, закликав його вжити щирих і великих зусиль для досягнення миру в Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Ватикану.

Співрозмовники дійшли згоди, що необхідно відновити клімат діалогу, що всі сторони мають виконати мінські домовленості, і що слід реагувати на серйозну гуманітарну ситуацію в частині сходу України.

Відео дня

Також вони обговорили становище на Близькому Сході, у Сирії й Іраку, йдеться в повідомленні.

У ході зустрічі, що тривала близько 50 хвилин, серед іншого, Папа Франциск подарував Путіну медальйон із зображенням ангела миру і закликав його будувати «світ солідарності й миру, що заснований на справедливості».

Одночасно з авдієнцією відбулася й зустріч секретаря Ватикану із зовнішніх відносин Пола Річарда Ґаллаґера і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, під час якої вони теж говорили здебільшого про конфлікт в Україні і становище на Близькому Сході, повідомили у Ватикані.

Як повідомляв УНІАН раніше, проблеми в Україні можуть стати однією з тем розмови президента Росії Володимира Путіна з Папою Римським Франциском.