л

У неділю, 17 травня, Папа Франциск очолив урочисте Євхаристійне богослуження на площі перед базилікою Святого Петра, під час якого проголосив святими Католицької Церкви чотирьох богопосвячених осіб, які народилися в ХІХ столітті, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Це були Жанна Емілі де Вільнов (1811-1854), Марія Крістіна Непорочного Зачаття Аделаїда Брандо (1856-1906), Марія-Альфонсіна Маріям Султанех Ґатта (1843-1927) та Марія від Розп’ятого Ісуса Маріям Бауарді (1846-1878). Останні дві походять зі Святої Землі, дві інші – з Франції та Італії.

«Перебувати в Бозі та в Його любові, щоб звіщати словом і життям воскресіння Ісуса, свідчачи єдність між нами та любов до всіх. Саме так чинили чотири проголошені сьогодні святі, – сказав Папа Франциск під час канонізаційної Святої Меси на площі Святого Петра.

Відео дня

Численні паломники вже від раннього ранку заповнювали площу Святого Петра. В урочистому богослуженні взяли участь офіційні делегації держав, з яких походять нові святі. Понад дві тисячі прочан прибуло з Ізраїлю, Палестинської Держави та Йорданії, а також з інших країн Близького Сходу. Зі Святішим Отцем співслужили 30 кардиналів та 90 єпископів. Серед учасників богослуження були родичі новопроглошених святих та особи, які були чудесно зцілені за їхнім заступництвом, що відкрило шлях до їхнього прославлення на вівтарях.