а

13 квітня в Києві в день престольного свята патріаршого собору Воскресіння Христового глава УГКЦ Блаженніший Святослав у проповіді сказав, що єднання церков в Україні неможливе без релігійної свободи, а необхідним елементом релігійної свободи є партнерські стосунки церкви і держави, повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Щоразу, коли держава, навіть власна, хоче використовувати церкву для своїх політичних цілей, чинить над нею насилля. Умова невтручання держави в церковне життя є необхідною умовою її розвитку.

На переконання Першоієрарха УГКЦ, звільнення від державного патерналізму є необхідною умовою будівництва єдиної помісної Церкви в Україні. «Бо інакше всяке церковне єднання, яке виходить ззовні, яке написане в якомусь державному кабінеті, не тільки не допомагає, а навіть чинить нові поділи», – наголосив Блаженніший Святослав.

Відео дня

«Ось чому ми, з одного боку, працюємо і молимося про досягнення єдності церков, а з іншго – проголошуємо необхідність свободи церкви і партнерських стосунків із нашою Українською державою», – пояснив Предстоятель УГКЦ.