г

Після Святої Меси на площі Плебісциту в Неаполі Папа від’їхав до в’язниці «Giuseppe Salvia», щоби зустрінутись з в’язнями й розділити з ними обідню трапезу, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Прибувши до місця позбавлення волі, Святіший Отець вирішив безпосередньо поспілкуватися із засудженими. Він зазначив, що ця зустріч є нагодою висловити його близькість до в’язнів. Наступник святого Петра ствердив, що йому відомі труднощів в’язнів, від яких він отримує багато зворушливих листів з усього світу.

Папа зауважив, що, навіть якщо він дасть різні поради про збереження віри, остаточно усе залежить від особистого рішення, адже зберегти віру й не втратити надію не є чимось неможливим. Це нелегко, але – можливо.

Відео дня

Папа Франциск пригадав, що «першим святим у Церкві» був засуджений на смерть розбійник, якому Христос сказав: «Сьогодні будеш зі мною в раю». А тому суспільство повинно «вчитися із цього Христового прикладу»: коли Бог прощає, то забуває про все, і коли хтось комусь нагадує про його помилки, то грішить, «бо якщо Бог забув, то хто такий я, щоб не забувати».