13 березня виповнюється два роки з дня обрання кардинала Хорхе Маріо Бергольо Папою Римським. Він став 266-м Понтифіком в історії Римської Католицької Церкви. Про це повідомляє katolik.ru.

Понтифікат Франциска відрізняється проявом близькості до всіх: католиків, представників інших конфесій та релігій, а також до невіруючих. Папа завжди закликає до миру, діалогу та порозуміння, і завжди виступає проти насильства чи дискримінації у будь-яких формах.

Відео дня

Папа Римський у своїх промовах завжди нагадує про те, що слабкі і бідні представники суспільства найбільш потребують нашої допомоги і підтримки. Франциск невпинно повторює про необхідність цінувати літніх людей і підкреслює важливу роль жінок в історії людства. Також з його вуст часто звучить заклик захистити і надати допомогу мігрантам і біженцям, які змушені залишати свої будинки через гоніння або войни.

Близькі Понтифіку страждаючі жителі країн Близького Сходу, які стають жертвами ісламістів і переслідуються за свою віру. Франциск невпинно стежить за ситуацією в Сирії і Іраку і молиться за християн, зокрема, за тих, які були вбиті за відмову відректися від Христа.

Папа Римський виступає миротворцем і на політичній арені. Так, наприклад, в червні 2014 року він організував мирні переговори лідерів Палестини та Ізраїлю, які пройшли Ватикані, а восени того ж року таємно провів зустріч офіційних представників Куби і США, результатом якої стало зближення країн.

Нерідко у своїх виступах Папа згадує «улюблену Україну» - він молиться про мир в країні і закликає учасників війни до миру і діалогу. Понтифіка щотижня відвідують світові політичні та громадські лідери, з якими він обговорює пошуки вирішення соціальних питань.