8 березня в Римо-католицькій парафії св. Івана Павла в каплиці Філософсько-богословського факультету Українського католицького університету заново відкриють значення покликання жінки. Рабин Сіва Файнерман, помічник головного рабина України, прочитає там лекцію «Біблія про жінку. Як стати ще красивіше». А потім відбудеться католицька Служба з єврейськими піснями.

«8 березня, звичайно, не є християнським святом, але, оскільки для багатьох людей цей день є важливим, так чому ж не звернути увагу в цей день на прекрасний дар Бога, яким є жінка? Жінка є княгинею будинку, носить в собі майбутнє життя. Тому важливо сьогодні заново відкрити призначення жінки. У цьому нам допоможе лекція Рабіна Сіві Файнермана, прихильника прогресивного іудаїзму, що в Римо-католицькій парафії св. Івана Павла прочитає лекцію «Біблія про жінку. Як стати ще красивіше», - прокоментував подію о. Григорій Драус.

В незвичайній католицький Службі візьмуть участь гості з єврейської синагоги на чолі з згаданим рабином. А з традиційними єврейськими піснями в сучасному звучанні виступлять Наталія Вакшинська і Євген Тепер. Інше співтовариство - студентський клуб «Гилел» - буде співати духовні пісні. За словами Григорія Драуса, захід об'єднає, як сказав про євреїв і християн св. Іван Павло, «старших і молодших братів», так як часи гарного співіснування повертаються. І в цьому дусі і зустрінуться - і християни, і іудеї.

Відео дня

Sem40