г

28 лютого, на проханням Глави Української Греко-Католицької Церкви, відбулася його зустріч із Президентом України. Одною з головних причин зустрічі було питання можливого візиту в Україну Папи Римського Франциска. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Як відомо, під час прощі єпископів УГКЦ до Апостольської столиці, яка відбулася 16 - 21 лютого цього року, Блаженніший Святослав офіційно запросив Папу Франциска відвідати нашу країну.Своє запрошення відвідати Україну Папі передав також Президент Порошенко.

«Тепер потрібно чекати на офіційну відповідь Апостольської столиці», – зазначив у розмові з Президентом Глава УГКЦ.

Відео дня

Порошенко високо оцінив позицію Української Греко-Католицької Церкви та дії її представників як під час Революції гідності, так і під час проведення АТО. Йшлося про важливе служіння військових капеланів, різні соціальні ініціативи, які відбуваються як на рівні окремих єпархій, так і на рівні всієї Церкви.

У свою чергу Блаженніший Святослав розповів про соціальне служіння для вимушених переселенців, яке від імені Церкви здійснює Карітас України. Соціальні працівники щодня надають допомогу близько сорока тисячам потребуючих.

На завершення зустрічі сторони констатували необхідність докладання всіх зусиль для того, щоб в Україні настав мир.