д

Через два роки після того, як Папа Римський Бенедикт XVI оголосив про свою відставку, понтифік-емерит зберігає здоровий розум і при цьому не шкодує про прийняте ним рішення, заявив особистий секретар колишнього глави Католицької Церкви архієпископ Георг Генсвайн в інтерв'ю італійській щоденній газеті «Corriere della Sera ».

Прелат відзначає, що відставний понтифік «обрав чернече життя», публічно з'являючись на будь-яких заходах тільки тоді, коли його запрошує Папа Франциск.

Крім обраного ним режиму сугубої молитви, читання та обміну кореспонденцією, Бенедикт XVI як і раніше любить грати на фортепіано, причому робить це тепер більш часто, ніж раніше, стверджує архієпископ Генсвайн. За його словами найчастіше Папа-емерит грає свого улюбленого Моцарта, але також виконує твори інших композиторів, які приходять йому на думку в цей момент. «Він грає по пам'яті», - зазначає прелат.

Відео дня

Архієпископ Генсвайн відхилив чутки про те, що на Бенедикта XVI нібито чинили тиск, щоб змусити його піти у відставку. Ці чутки, сказав ієрарх, засновані виключно на здогадках, але не мають під собою фактів.

У дійсності, говорить Генсвайн, колишній Папа Римський «безтурботний», перебуваючи на спокої. Він упевнений, що зробив правильний вибір, переконавшись, що Католицької Церкви потрібен більш сильний лідер, зазначає архієпископ.

Бенедикт XVI, якому в даний час виповнилося 87 років, перебуває в досить хорошому стані здоров'я, сказав його помічник. Колишній понтифік, щоправда, іноді відчуває труднощі при ходьбі через проблеми з ногами, але при цьому не має жодних серйозних проблем зі здоров'ям, стверджує Генсвайн.

Седмица.Ru