Кустод Святої Землі: Богонемовля висвітлює ніч людства / News Vatican

Кустод Святої Землі отець Франческо Паттон оприлюднив різдвяне послання, тема якого цитує ангельську звістку вифлеємським пастухам: «Не бійтеся, бо я звіщаю вам велику радість».

Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Немовля Іісус і тепер освітлює ніч над кожним із нас і над усім людством», - пише отець-францисканець, нагадуючи про історію народження Спасителя понад дві тисячі років тому: євангеліст Лука описує нічний Віфлеєм, пастухів у полі та ангела, який передає разючу новину для всього людства.

Відео дня

На жаль, зазначає кустод Святої Землі, досі багато людей живуть в оточенні темряви». Це відбувається з братами і сестрами «в Сирії та Ємені, як і в багатьох інших країнах світу»: довгі роки вони страждають від «кривавих конфліктів, які перетворюють мільйони людей у біженців, відірваних від своїх сімей і своєї культури, вигнаних із батьківщини і які часто не мають можливості знайти притулок на нових землях».

Над багатьма людьми, пише францисканець, нависає «темрява, викликана економічною та екологічною кризами»; внутрішній морок - плід насильства, «невірних рішень» або «нездатності прийняти болючий життєвий досвід»; темрява гріха та «віддалення від Бога». Цей сутінок, йдеться в посланні, «незабаром перетворюється у відкидання братів і сестер, до заперечення їх прав на існування, на людську гідність із першого моменту зачаття до останнього подиху, які дарує Творець».

Ця темрява нависає над жителями всіх частин світу, і «вона – принаймні частково, - живе всередині кожного з нас», однак Іісус ще раз приходить до небес, щоб принести спасіння світові. «Нехай світло Вифлеємського Дитяти, - пише кустод Святої Землі, - проникне у свідомість і життя кожного з нас, наші родини та громади; нехай світло Христа осяє всі народи та віруючих усіх релігій, які жадають Його та намагаються Його знайти». Ця світла мудрість має направляти «совість національних та економічних керівників і допомогти їм зрозуміти, що влада – це турбота про найменших, вразливих і беззахисних».