е

З понеділка 16 лютого у Ватикані відкривається «Перукарня Папи Франциска», спеціально призначена для безхатченків Тут вони зможуть постригтися і поголитися, згідно з вимогами чистоти та гігієни: така нова ініціатива Апостольського елемозінарія і UNITALSI - італійської асоціації з перевезення хворих до Люрду і міжнародних святилищ.

Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Раніше Папа Франциск дав розпорядження спорудити для них душові поруч з колонадою на площі Святого Петра.

Відео дня

Папський елемозінарій монс. Конрад Краєвський підкреслив, що «перше, до чого ми прагнемо, - це повернути людині її гідність, - людині, позбавленій можливості помитися, людині, від якої відвернулося суспільство. Усі ми знаємо, що безпритульний не може зайти в такі громадські місця, як, наприклад, їдальня або кафе, щоб скористатися послугами: йому завжди відмовлять».

Говорячи про нову ініціативу, монс. Краєвський зазначив: «Зрозуміло, недостатньо лише прийняти душ і попрати одяг. Потрібно також привести в порядок рослинність на голові, - у тому числі для профілактики захворювань».

Президент римського відділення UNITALSI Алессандро Піна розповів, що при душових будуть служити два волонтери і стільки ж - у новій «Перукарні Папи Франциска». Ще один доброволець буде збирати пожертви й засоби особистої гігієни для безпритульних.