Папа Римський / Vatican Media

На Різдво ми маємо бути готові до сюрпризів Бога.

Про це сказав Папа Римський 19 грудня, за шість днів до Різдва Христового, повідомляє Радіо Ватикану.

«Ялинки, прикраси та вогні всюди нагадують, що і цього року буде свято. Рекламні кампанії запрошують обмінюватися все новими й новими подарунками, влаштовуючи один одному сюрпризи. Але я питаю: чи таке свято угодне Богу? Якого Різдва хотів би Він, яких подарунків і яких сюрпризів?», - сказав Папа Римський.

Відео дня

Розмірковуючи про сюрпризи, Папа зазначив, що «перше Різдво в історії було сповнене сюрпризами». Спочатку ангел явився Діві Марії й повністю змінив її життя: діва стала матір'ю. Йосиф став батьком, не народжуючи сина. Усі ці події відбуваються у невідповідний момент, тобто коли Марія була заручена з Йосифом і вони не могли, згідно із Законом, жити разом. Перед загрозою скандалу здоровий глузд спонукав Йосифа відректися від Марії, однак він надходить несподівано: щоб не нашкодити Марії, він вирішує відпустити її таємно, навіть із ризиком для власної репутації. І ось ще один сюрприз: Бог змінює всі плани та просить Йосифа прийняти Марію.

«Різдво приносить несподівані зміни. Якщо ми хочемо по-справжньому пережити Різдво, нам потрібно відкрити серце та бути готовими до сюрпризів, тобто до несподіваної зміни в житті».

«У різдвяну ніч, – сказав далі Папа – відбувається найбільше диво: Всевишній стає малою дитиною. Слово Боже – це дитина, неспроможне вимовити ані слова. Спасителя зустрічають не можновладці та не іноземні посли, а прості пастухи. Хто б міг подумати, що Різдво буде саме таким?».

«Відзначати Різдво означає приймати на землі небесні сюрпризи, - підкреслив Папа. – Різдво відкриває нову еру, в якій життя не планують, а віддають, в якій живуть вже не для себе, не згідно зі своїм смаками, а для Бога».