1

У Львові, в соборі Святого Юра, з 30 січня по 15 лютого виставлена для почитання унікальна реліквія – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа, з собистої захристії Папи Франциска. Про це повідомляється на сторінці Фейсбук Посольства України при Святому Престолі (Ватикан).

Святиня прибула до Львова 30 січня. Цього ж дня о 18.00 глава УГКЦ Блаженніший Святослав звершить богослужіння, після якого буде відкрито доступ до привселюдного почитання нерукотворного образу.

За словами помічника Понтифіка, Скарбника Апостольського Храму Павела Бенедіка, який особисто супроводжував реліквію до Львова, Спас Нерукотворний – це найдавніша християнська реліквія, яка зберігається у Ватикані (V ст.).

Відео дня

«З огляду на свій вік образ постійно знаходиться у закритому приміщенні й демонструється широкому загалу виключно під час спеціальних оказій та на короткий період. Східну Європу реліквія відвідує вперше в історії. Ми щиро віримо, що Спас Нерукотворний принесе в Україну такий потрібний всім мир», - сказав П.Бенедік.

Реліквія, перед тим як вирушити в напрямку України і залишити територію Ватикану, «пройшла» шляхом транспортування через зали Апостольського палацу – Залу Реджіа та відому на весь світ Сікстинську капелу, де відбувається Конклав – зібрання кардиналів для обрання Понтифіка.