п

24 січня в Києві в рамках Тижня молитви за єдність християн, відбувся міжконфесійний Молебень у храмі Святого Василія Великого УГКЦ.

Під час Молебню спільно молилися: Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, Архиєпископ Томас Едвард Галліксон, Апостольській нунцій в Україні, Монсеньйор Пйотр Тарнавскі, секретар Апостольської Нунціатури в Україні, священики латинського обряду, представник Вірменської Апостольської Церкви, представники усіх Православних Церков України, представники Протестантських Церков: Лютеранської, Англіканської, Церкви Християн Віри Євангельської.

Предстоятель УГКЦ подякував усім за присутність і Боже Слово  скероване до всіх. «Нас сьогодні збентежила ще одна жахлива вістка», - продовжив далі Блаженніший Святослав. – «Черговий злочин у Маріуполі забрав життя кілька десятків людей». Блаженніший Святослав висловив слова співчуття від імені УГКЦ усім маріупольцям і закликав помолитися «за український Маріуполь, за тих, хто терпить, за вічний упокій невинно убієнних, за терпіння, кров і сльози поранених і їхні сім’ї».

Відео дня

«Помолімося молитвою, яку нас навчив сам Господь і яку моляться усі християни, незалежно від конфесій. Нехай ця екуменічна молитва лунає за тих, хто невинно терпить», - промовив Глава УГКЦ і разом з усіма представниками християнських Церков України помолився молитвою «Отче наш».

Департамент інформації УГКЦ