В ході візиту в США, який запланований на 22-27 вересня поточного року, Папа Римський Франциск відвідає три міста: Вашингтон, Нью-Йорк та Філадельфію.

Про це розповів журналістам філіппінський архієпископ Бернардито Клеопас Ауса, постійний спостерігач Святого Престолу при ООН. Основні пункти програми папського візиту в Америку були затверджені на засіданні оргкомітету, яке відбулося 12 січня.

Увечері 22 вересня понтифік прибуде до Вашингтону і наступного ранку відправиться в Білий дім, де відбудеться офіційна церемонія його зустрічі. Потім Папа відслужить месу в Національній базиліці Непорочного Зачаття у столиці США.

Відео дня

В ході перебування у Вашингтоні глава Римської Церкви також виступить з промовою в конгресі США.

Вдень 24 вересня Папа вирушить до Нью-Йорку. На наступний день він відвідає штаб-квартиру ООН, де вранці відкриється засідання саміту, присвяченого сталому розвитку.

Потім понтифік візьме участь у міжрелігійній зустрічі і відвідає історичний собор св. Патрика в Нью-Йорку. Папа не буде здійснювати месу в цьому соборі - богослужіння пройде на площі Медісон Сквер Гарден. Також запланований візит понтифіка до місця, де стояли вежі-близнюки, зруйновані в ході теракту 11 вересня 2001 року.

З 26 по 27 вересня Папа перебуватиме у Філадельфії, де в цей час відбудеться всесвітня зустріч сімей. Участь у цьому форумі, - головна мета папського візиту в США. Згідно з програмою увечері 26 вересня Папа візьме участь у молитовному чуванні, а вранці 27-го - очолить службу Божу.