Аудієнція з членами Папської академії наук / vaticannews.va

Папа Римський нагадав, що наука покликана відповісти на сучасні виклики.

Як повідомляє Радіо Ватикану, про це він говорив на приватній аудієнції наукового співтовариства Папської академії наук у повному складі, на пленарній сесії.

Папа Римський зазначив, що в минулому науковий світ «займав позицію незалежності та самодостатності, проявляючи недовіру до духовних і релігійних цінностей, сьогодні ж він виразно прийшов до усвідомлення дійсності світу і людини, які постійно ускладнюються».

Відео дня

Разом з тим, констатував Папа, з'явилися підстави для побоювань перед обличчям еволюції науки, яка «повертається спиною до блага людей і народів». У цьому контексті необхідний «відкритий діалог й уважне міркування», причому наукове співтовариство не має забувати про те, що воно є частиною суспільства, і «не вважати себе відокремленим і незалежним»: навпаки, воно має служити людській сім'ї і її цілісному розвитку. Плодами місії, здійснюваної наукою, може стати відповідь на такі виклики, як кліматичні зміни та ядерна загроза.

«Церква, - продовжив Папа, - не чекає від науки, що вона буде лише слідувати етичним принципам, неоцінимому спадку людського роду. Вона чекає позитивного служіння, яке разом зі святим Павлом VI ми можемо назвати милосердям знання».