з

18-25 січня пройде Тиждень молитов за єдність християн під гаслом «Дай мені напитись» (Йн 4, 7), який щороку ініціює Всесвітня рада Церков спільно з Папською радою сприяння єдності християн, повідомляяє Католицький Медіа-Центр.

Традиційно в цей час уже протягом більше ста років християни по всьому світі об’єднуються в молитві за вирішення різноманітних проблем та викликів сучасності.

У наші дні Тиждень молитов за єдність християн відзначається вже в усьому світі: разом моляться католики, православні, протестанти та інші християнські спільноти, щоби, за допомогою сили Святого Духа, прикласти всі свої зусилля і допомогти зробити третє тисячоліття ерою возз'єднання розділеного тіла Христового.

Відео дня

Час проведення Тижня молитов за єдність християн – 18–25 січня – було обрано Всесвітньою радою Церков невипадково. Цей тиждень, за григоріанським календарем, завершується саме в день навернення апостола Павла, що традиційно в Європі відзначається 25 січня.

Символіка цього свята дуже яскрава: у цей день по дорозі до Дамаску один із переслідувачів учнів Христа - Павло побачив самого Христа й почув Його голос. Відбулось чудесне навернення цієї людини, яка з часом стала Апостолом Народів, віддана Євангелії й Христу.