ш

Чітко і недвозначно заохочувати свої громади жити заповідями миру, наявними у кожній релігії, закликав представників різних релігій та конфесій Шрі-Ланки Папа Франциск, зустріч з якими була останньою подією першого дня його перебування у цій острівній країні Індійського океану. Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Папа Римський пригадав, що під час Другого Ватиканського Собору Католицька Церква задекларувала глибоку пошану до інших релігій, заявивши, що вона не відкидає нічого, що в них є істинного та святого. «Саме в цьому дусі пошани, – додав він, – Католицька Церква прагне співпрацювати з вами та з усіма людьми доброї волі у шуканні процвітання всіх шріланкійців. Сподіваюся, що мій візит допоможе підтримати й поглибити різні форми міжрелігійної та екуменічної співпраці, започатковані минулими роками».

Зазначивши, що сфери співпраці визнавців різних релігій є дуже різноманітними, починаючи від братньої солідарності з потребуючими, Папа наголосив, що «для добра миру не можна дозволити на те, щоб релігійними віруваннями зловживали з метою війни чи насильства. Ми повинні бути зрозумілими і недвозначними, – закликав він, – заохочуючи наші громади у повноті жити заповідями миру та співжиття, притаманними кожній релігії, та засуджувати акти насильства».

Відео дня