Папа Пій XII (Vatican Media) / vaticannews.va

Для беатифікації Папи Пія XII необхідно лише підтвердження чуда, здійсненого його заступництвом.

Про це повідомив архієпископ Марчелло Бартолуччі, секретар Конгрегації для прославлення святих, виступаючи з доповіддю про хід процесу з нагоди шістдесятиріччя від дня смерті Еудженіо Пачеллі, передає Vatican News.

«Досі, - пояснив він, - не було проведено канонічне розслідування різних приписаних йому милостей і передбачуваних чудес».

Відео дня

Це не означає, що існують які-небудь сумніви в святості Пія XII: у процесах беатифікації і канонізації «не завжди часи Бога збігаються з нашими часами», зазначив монс. Бартолуччі і закликав віруючих «частіше просити про заступництво Пія XII», тим самим конкретно сприяючи прискоренню процесу причислення його до лику блаженних.

Слава про святісьб Папи Пія XII поширилася ще за його життя, а також відразу після смерті. Його поховання у соборі Святого Петра відвідує величезна кількість віруючих, які високо цінують «його працю душпастиря і благодійника Церкви і людства в трагічні роки; його молитовний дух і увагу до різних категорій людей у Церкві та суспільстві; його доктрину і повчання, уважне до складнощів нової епохи», зазначив монс. Бартолуччі.