1

У столиці України 10 січня відбулася «Різдвяна просфора з Патріархом». До Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава завітали гості з колядою та ознайомилися з планами оздоблення Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Вів вечір колишній міністр культури Євген Нищук. Різдвяний настрій дарували різні хори та колективи, дитячі та дорослі.

Серед гостей, зокрема, були: Апостольський нунцій в Україні Томас Едвард Галліксон, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк з дружиною та донькою, пан Іван Васюник з родиною, пан Петро Токач з дружиною, владика Богдан (Дзюрах), владика Йосиф (Мілян), владика Василь (Тучапець), численні народні депутати, культурні та громадські діячі, підприємці та аквтині парафіяни УГКЦ в Києві.

Відео дня

У своєму привітальному слові Блаженніший Святослав відзначив, що завжди, коли родина засідає до різдвяної святкової вечері, найперше дякує Господу Богу за те, що і цього року дозволив їй дожити до цього свята. Дозволив нам ще раз ту різдвяну радість пережити. Починаючи Святу вечерю, також згадуємо всіх тих, кого не стало впродовж останнього року. Згадуємо також тих, хто, можливо, сьогодні не має святкового столу, за який засісти, і не має тих, з ким ту радість поділити. Але ми цього року багато нового собі усвідомили. Багато речей відкрили для себе.

«Ми сьогодні попросимо, щоб Господь Бог поблагословив усіх нас. Він запевняє свою поміч нам і свою присутність між нами. Собор є знаком, що Він є з нами», - побажав Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви.

За інформацією департамента інформації УГКЦ