Сьогодні католики в рамках святкування Різдва провели вулицями Житомира театралізовану святкову ходу «Трьох Царів», що символізує вічну боротьбу добра і зла.

Як передає кореспондент УНІАН, участь у заході взяло близько двохсот осіб.

Троє віруючих, одягнуті у костюми ” трьох царів”, в супроводі парафіян їхали у кареті, запряженій кіньми. Перед ними та позаду йшли ходою зі співом колядок інші учасники театралізованого дійства.

Відео дня

Хода вирушила з мікрорайону Мальованка від храму Божого Милосердя по вулиці Островського до розташованого на вулиці Київскій католицького храму парафії святого Йоана з Дуклі .

У ході разом представники католицьких конфесій взяли участь і пересічні житомиряни.

«Сьогодні, 11 січня, в свято Хрещення Господнього, ми провели ходу ”Трьох Царів”. Цей захід відбувся вперше в Житомирі. Театралізована хода символізує боротьбу добра і зла. За Біблією, три королі прийшли поклонитись новонародженому Ісусу. Вони принесли йому дари. По дорозі вони зустріли Ірода. На шляху кожного з нас є царі та іроди. Царі приходять, щоб принести дари, а Ірод – це злість, заздрість, гнів, гріх, який намагається цьому перешкодити. Сьогодні іродів не бракує у нашому світі. Вони в різний спосіб намагаються перешкоджати. І не бракує царів, які йдуть скласти дари»,- розповіли учасники дійства.

Під час ходи вони прославляли Ісуса Христа співом колядок та представленням коротких сценок.

Кожен учасник ходи отрима в символічну ”корону”, яку вдягнув під час дійства.

Роль янголів в інсценізованій ході виконали дівчатка, одягнуті у білі сукні.