Папа Римський / vaticannews.va

З нагоди Всесвітнього дня продовольства, що відзначався 16 жовтня, Папа Римський вказав на необхідності нагальних і конкретних дій для того, аби побороти голод у світі.

Як повідомляє Радіо Ватикану, цій темі Папа присвятив своє послання, звернене до Генерального директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Жозе Ґраціяно-да-Сілва.

Папа Римський зазначив, що відзначення Всесвітнього дня продовольства покликане привернути увагу до потреб, тривог та надій мільйонів осіб, які не мають щоденного хліба.

Відео дня

«Бідні чекають від нас ефективної допомоги, яка б підвела їх із знесилення», – наголошує у своєму посланні Папа, зазначаючи, що недостатньо лише мати добрі наміри, проводити конференції і писати статті.

«В цьому ХХІ столітті, – наголошує він, – позначеному неабиякими досягненнями у сфері технології, науки, комунікацій та інфраструктури, ми повинні червоніти від сорому через те, що не досягли таких самих успіхів у людяності й солідарності, які б дозволили задовільнити основні потреби найзнедоленіших».

Тому потрібно переходити до конкретних дій для того, щоб повністю зникло лихо голоду. Боротьба з голодом, за словами Папи Римського, вимагає щедрого фінансування, подолання торгівельних бар’єрів, і, насамперед, відповіді на кліматичні зміни, економічні кризи і воєнні конфлікти.