Болі земного життя можуть спичинити замкненість особи, натомість, любов вчиняє її справді вільною. Такими були думки Папи Римського під час проповідування на ранковій Святій Месі у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» 9 січня, повідомляє "Радіо Ватикан".

Папа Римський прокоментував біблійний уривок з Євангелії від святого Марка, де описується, як після помноження хліба, апостоли налякались, побачивши Ісуса, Який йшов до них по воді, а також про те, що вони не здатні були збагнути усіх чудес, вчинених того дня Спасителем, адже їхні серця були закам’янілими.

Відео дня

Він наголосив на тому, що ані сеанс йоги, ані курс буддійської медитації не зможе навчити людське серце «відчувати» Боже батьківство і не вчинить його вільним, щоб любити. Вчинити це може лише Святий Дух.

Проповідник підкреслив, що людське серце може бути затверділим з багатьох причин, ось наприклад, через якийсь болючий життєвий досвід. 

Глава Католицької Церкви, серед іншого, також зазначив, що закам’яніле людське серце не є вільним, бо не любить. Святий Дух є Тим, Хто вчить людину тієї досконалої любові, а отже, вчиняє її справді свобідною, вільною дитиною Господа Бога, лише Він здатний вчинити людину спроможною промовити до Бога «Отче»; та вчинити її серце м’яким і податливим до свободи у любові.