ш

Предстоятель Української греко-католицької церкви у 2001-2011 роках кардинал Любомир Гузар наголошує на необхідності надаватиму допомогу вимушеним переселенцям.

Про це він сказав у розмові з Радіо Свобода.

”Якщо нам добре ведеться, то треба Богу дякувати, але це ще не все. Треба не забувати про других людей, бо вони такі ж люди як і ми. Ті люди, хоча вони не є нашими кровними родичами, але вони як і ми, так само Божі діти й мають той самий початок і то саме життєве призначення. І треба нам думати і про їх добро, бо це обернеться добром для нашого майбутнього”, - сказав він.

Відео дня

Гузар наголосив, що ми сьогодні маємо уже ”понад півмільйона людей, які покинули східні області й переселилися в інші краї України”. ”Може, хтось в цьому добачує велике лихо? Мовляв, мусимо їх годувати, мусимо давати їм можливість десь мешкати й працювати, а це для нас додатковий й непотрібний тягар”, - відзначив він.

Кардинал додав, що сам колись був скитальцем під час Другої світової війни і досі вдячний людям, які їх тоді приймали. ”То не були українці, то були австрійці та інші люди. Я пам’ятаю їхнє добро”, - сказав Гузар.

Він висловив думку, що ”ті переселенці, яких ми з серцем приймемо, будуть апостолами єдності України, коли повернуться у домівки”. ”Вони будуть розповідати тим, хто не виїжджав, що знайшли добрих людей і у Центральній, і у Західній Україні. ”Ми їм вдячні”, - казатимуть ці люди. І вони цей досвід повезуть назад до Донбасу і будуть про це говорити, і в своєму серці будуть носити ту вдячність й будуть оповідати своїм дітям, як їм допомогли інші українці у лиху годину”, - сказав Гузар.