р

26 пастирських працівників були вбиті в минулому році, що на три особи більше, ніж в 2013. Ці цифри містяться в традиційному звіті інформаційного місіонерського агентства Fides, присвяченому католикам - жертвам насильства. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Радіо Ватикану.

Агентство відзначає зростання числа загиблих уже шостий рік поспіль. При цьому найбільше пастирських працівників були вбиті на американському континенті. У звіт включені й місіонери - жертви вірусу Еболи. У Сьєрра-Леоне та Ліберії від Еболи померли чотири ченці, одна черниця і 13 мирян з "ордена Благодійників".

Серед жертв насильства 17 священиків, один монах, шість монахинь, один семінарист і один мирянин. Більша половини з них - 14 - були вбиті в Америці, у тому числі 12 священиків. Двоє священиків і п'ять черниць загинули в Африці, в Азії - 1 священик і одна черниця, в Океанії - 1 священик і 1 мирянин, в Європі був убитий один священик.

Відео дня

Значна частина жертв загинула внаслідок викрадення або пограбування. У деяких випадках напади були особливо жорстокі, що свідчить про моральну деградацію, про економічне та культурне неблагополуччя, про атмосферу нетерпимості, в якій вони жили, наголошується у звіті.

Деякі з пастирських працівників були вбиті тими, про кого вони дбали. Ряд злочинів досі залишається нерозкритим, а мотиви вбивства не встановлений. Як підкреслюється у звіті, жоден із загиблих не здійснював непорядних вчинків, все зі смиренням і послідовністю свідчили Христа і Його Євангеліє.

Останні рядки звіту свідчать про надію, яку ніколи не можна втрачати: надії на благополучний результат пошуків зниклих або викрадених священиків, про яких давно немає звісток.

Автори звіту нагадують, що до довгого списку жертв 2014 року слід додати тих, "про кого ми не знаємо і, можливо, ніколи не дізнаємося, а також усіх, хто на нашій планеті страждає і ризикує поплатитися життям за віру в Ісуса Христа".