1670 священнослужителів підозрюють у сексуальних домаганнях у Німеччині / dw.com

У період з 1946 по 2014 роки було задокументовано загалом 3677 випадків сексуальних домагань щодо дітей і підлітків у німецькій католицькій церкві.

Про це йдеться у опублікованих у вівторок, 25 вересня, результатах дослідження, проведеного на замовлення Конференції німецьких єпископів. Про це повідомляє DW.

Кардинал німецької католицької церкви та голова Конференції німецьких єпископів Рейнгард Маркс (Reinhard Marx) вибачився за те, що католицька церква допустила ці випадки сексуальних домагань та за той біль, які вони спричинили.

Відео дня

"Занадто довго у цій церкві зловживання відкидалися, ігнорувалися та приховувалися. За цей провал і за увесь біль я прошу про прощення", - сказав Маркс.

Дослідники проаналізували 38 156 документів з 27 німецьких єпархій та виявили 1670 священиків (4,4 відсотка від загальної кількості), щодо яких були підозри у злочинах щодо неповнолітніх. Але, на думку дослідників, ці дані є лише "верхівкою айсберга", і насправді проблема є набагато масштабнішою. 

Більшість обвинувачених (54 відсотки) підозрюються у злочинах щодо однієї жертви, однак у понад 42 відсотках випадків ідеться про кількох жертв. Майже 63 відсотки постраждалих від домагань - чоловічої статі. Троє із чотирьох постраждалих перебували у церковному підпорядкуванні тих, кого звинувачено у домаганнях: наприклад, ідеться про учнів і вчителів у рамках релігійних курсів.

У дослідженні зазначається, що постраждалі від домагань часто страждають від наслідків злочинів впродовж десятиліть після того, як вони стають жертвами.