У Гомелі замість підірваного більшовиками храму побудують костел / katolik.life

У Гомелі замість підірваного більшовиками храму побудують костел висотою у 9-поверхову будівлю.

Єпископ Пінської єпархії Казимир Великоселець 15 серпня, у свято Успіння Пресвятої Діви Марії, освятив хрест і землю під будівництво однойменного католицького храму в Гомелі, повідомляє портал Katolik.life.

Костел спроектований у псевдоготичному стилі / katolik.life

Костел з таким титулом існував у місті до 1938 року. Потім влада більшовиків закрила прихід, священики були репресовані і вбиті, а у 1940 році храм, що знаходився на центральній площі, був підірваний комуністами.

Відео дня

Ділянку під будівництво нового храму було виділено на околиці міста, цього року там почалися підготовчі роботи. Вже виритий котлован і прокладені комунікації, встановлені хрест і фігура Божої Матері, скоро з'явиться тут і тимчасова дерев'яна каплиця.

/ католик.життя

Новий костел не буде подібний на зруйнований комуністами храм. Він спроектований у псевдоготичному стилі, витягнутий догори і має 30-метрові башти, оскільки поруч знаходяться багатоповерхові будинки, які б закривали собою невисокий костел.

Повідомляється, що наріжний камінь нового храму в Гомелі у 2015 році благословив Папа Римський Франциск.

Буде закладено у фундамент і ще один камінь, який освятив Понтифік - це невеликий камінчик, який єпископ Казимир Великоселець привіз із Назарету, рідного міста Іісуса Христа, під час національного паломництва до Святої Землі.