Деякі делегати форуму, що отримали відмову, втратили через дії ірландських дипломатів дуже багато / sib-catholic.ru

Консульства Ірландії в Ісламабаді та Карачі відхилили заявки сімей, які бажали взяти участь у Всесвітніх зборах католицьких сімей в Дубліні, що будуть проходити з 21 по 26 серпня 2018 року.

Захід проходитиме за участю Папи Франциска, повідомляє «Седмиця» з посиланням на AsiaNews.

Взяти участь у форумі мали намір близько 10 тисяч сімей зі всього Пакистану. Проте всі запити пакистанських католиків про отримання візи були відхилені. Відмови отримали навіть священнослужителі Католицької церкви Пакистану.

Відео дня

Ірландське консульство в Карачі повідомило, що приймало відповідні рішення на основі аналізу мотивів планованої поїздки в Ірландію та інших критеріїв, у тому числі сімейного та фінансового стану претендентів, даних про зайнятість, причини поїздки і проживання в Ірландії.

При цьому церковна влада заздалегідь перевірила потенційних паломників і надала рекомендаційні листи тим, хто дійсно мав намір брати участь у форумі, а не цікавився під цим приводом пошуком притулку.

Багато пакистанських католиків вкрай обурені тим, як вчинили консульства Ірландії в Пакистані.

Між тим, деякі делегати форуму, що отримали відмову, втратили через дії ірландських дипломатів дуже багато. Так, Самуель Сарфраз, який працює у фармацевтичній компанії в Мултані (Пенджаб), продав земельну ділянку, щоб зібрати 300 000 рупій (420 доларів США) на візу і реєстраційні збори на поїздку для своєї сім'ї.

Варто відзначити, що пакистанський паспорт виключає можливість відвідування багатьох країн. Індекс паспортів Хенлі оцінює документ як третій з найгірших після паспортів Афганістану та Іраку.