о

Ми сьогодні переходимо момент очікування, можливо, не так довго. Трохи більше дванадцяти місяців йдемо в боротьбі за визволення. Уміймо бути терпеливими. Уміймо чекати. Не чекаймо чуда від людини, від президента, від нашої влади, бо їхні можливості обмежені. Вони не рятують і не спасають. Спасає лише Господь Бог.

Над такими словами просив сьогодні вірних замилитися Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового в Києві.

Він пригадав, як один співак «наче висловлюючи зміст молодіжної культури, сказав: я не знаю, що я хочу, але я це хочу вже». «Ми часто не терпеливимося на Бога, і на нашу владу, і на ті обставини, в яких живемо. І начебто хочемо почути про покращення вже і сьогодні. Але це слова, які походять від Духа недуги», - вважає Блаженніший

Відео дня

Глава Церкви звертає увагу, що ми зараз переживаємо час передріздвяного посту. «Це є час очікування. Час, коли ми готуємося і очікуємо прихід на землю в тілі нашого Спасителя, нашого Визволителя. Бога, який нас сотворив, але водночас дарує нам свободу через спасіння», - каже він.

Глава Церкви закликає, щоб у цей час ми наслідували дію Божу нашим з вами життям. Ми повинні наслідувати милосердя Боже нашим з вами особистим життям. А тоді будьмо певні: дочекаємося милосердя Божого над нами, над кожним зокрема. Разом зможемо пережити момент визволення, момент Різдвяної радості, момент радості від певності, що Бог є з нами», - запевнив проповідник.

Департамент інформації УГКЦ