Отець Жак був жорстоко вбитий двома радикалізованими ісламськими юнаками у храмі / vaticannews.va

Два роки тому під час Святої Меси в місцевості Сен-Етьєн-дю-Рувре поблизу Руану був вбитий старенький священик.

Сьогодні у Франції відбулися пам’ятні заходи до річниці загибелі отця Жака Амеля, мученика Церкви сьогодення, повідомляє Vatican News.

«Отець Жак Амель був убитий на хресті, тобто, саме в той момент, коли служив Христову хресну жертву. Добрий, лагідний муж братерства, який  завжди старався бути миротворцем, був убитий, немовби злочинець. Він – мученик. А мученики – блаженні. Ми повинні молитися до нього, щоб дав нам лагідність, братерство, мир, а також мужність говорити правду: вбивати у Боже ім’я – це сатанинський акт», - такими словами під час Святої Меси 14 вересня 2016 року Папа Франциск спогадував старенького французького священика.

Відео дня

26 липня 2016 року отець Жак був жорстоко вбитий двома радикалізованими ісламськими юнаками в храмі під час того, як служив Святу Месу.

У квітні цього року було відкрито беатифікаційний процес. Архиєпископ Лебру розповів, що в рамках дослідження спадщини священика, знайдено сотні проповідей, написаних о. Жаком, які є «короткими, впорядкованими, що просто і невтомно пояснюють Євангеліє».