"Наречені Христові" шоковані документом Ватикану / marieclaire.ru

Християнські жінки, які зобов'язалися все своє життя берегти цноту, будучи "Христовими нареченими", шоковані документом Ватикану, в якому зазначено, що відмова від плотських утіх – це не обов'язкова умова.

Як повідомляє "Телеграф" з посиланням на "The Guardian", мова йде про документ під назвою "Ecclesiae Sponsama Imago", який був оприлюднений на початку місяця після запиту з боку єпископів.

Їх стривожило зростання кількості жінок, які приєдналися до клятви "наречена Христа". Всього у світі близько 5 тисяч дів, які живуть у 42 країнах світу. Найбільше їх у Франції, Італії та Аргентині.

Відео дня

Це незаміжні жінки, які запропонували свою фізичну цноту як дар Іісусу Христу, присвячуючи свій час покаянню, благодійності та молитві. На відміну від черниць, такі жінки не живуть у закритих общинах і не носять спеціальний одяг.

Більшість з них ходять на роботу й забезпечують себе самостійно. Ватиканський документ, обсягом 39 сторінок, описує докладну інструкцію для їх покликання.

Зокрема, в ньому описується підготовка до посвяти, яка триває два роки. У документі зазначено, що діви "віддані Господу Іісусу в невинності. Вони переживають духовну плодючість від інтимних стосунків з ним".

Однак, один із пунктів документа здивував багатьох, оскільки в ньому зазначено, що збереження реальної фізичної цноти для жінки, яка хоче стати присвяченою дівою, не є обов'язковою умовою.

"Покликання засвідчити церковну невинність, шлюбну й плідну любов до Христа не зводиться до символу фізичної непорушності", - йдеться в документі.

"Таким чином, збереження її тіла в ідеальній цілісності або ж практиці чесноти зразкової цнотливості хоч і має велике значення за визначенням, але не є істотною умовою, без якої посвячення було б неможливим", - зазначили у Ватикані.

У своїй заяві Асоціація присвячених дів США, яка налічує 235 учасниць, сказано, що організація "глибоко розчарована" тим, як документ виключає найважливіші й природні основи посвячення".

"Ми шоковані, почувши від Матері-Церкви, що фізична цнота більше не розглядається як важлива умова для посвячення в життя діви", - зазначили американські "наречені Христові".