р

3 грудня, незадовго до загальної аудієнції, у Малому Залі Павла VI Папа Франциск провів коротку зустріч із тридцятьма делегатами Третього Саміту християнських і мусульманських лідерів, що проходить у ці дні в Римі. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Тепло вітаючи учасників міжнародної зустрічі, Святіший Отець заново підтвердив, що не може бути миру без діалогу:

«Я вітаю вас і дякую за вашу присутність і за цей візит: мені це по серцю, все це допомагає зміцнити наше братство. Я дякую вам за вашу роботу, за все, що ви робите в ім'я кращого взаєморозуміння і насамперед для миру. Шлях до миру лежить через діалог. Велике спасибі, я вам дуже вдячний».

Відео дня

У завершальному засіданні Третього християнсько-мусульманського саміту беруть участь, зокрема, президент Папської ради з міжрелігійного діалогу кардинал Жан-Луї Торан, принц Йорданії Хусейн ібн Талал, а також директор ісламських досліджень при Іранській академії наук аятолла Сайед Мустафа Мохагег Дамад.

Після зустрічі з християнськими і мусульманськими лідерами, під час загальної аудієнції на площі Святого Петра Папа Франциск із вдячністю відгукнувся про роботу цього міжрелігійного форуму, що проходить у співзвуччі з прагненнями самого Святійшого Отця:

«Також і вони висловили це бажання продовжувати йти вперед у братському діалозі між католиками, усіма християнами і мусульманами».