Близько 200 католицьких священиків на Філіппінах просять дозволити їм носити зброю / sedmitza.ru

Близько 200 священиків Католицької Церкви на Філіппінах подали заяву на отримання дозволу на носіння зброї.

Такий крок викликаний вже чотирма випадками нападів на священиків, що сталися протягом цього року, в результаті яких троє священиків було вбито, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Catholic Herald".

Після введення на Філіппінах нового законодавства у 2014 році представники професій з високим рівнем ризику виключені зі стандартного процесу отримання дозволу на носіння зброї. До таких «ризикованих» професій відносяться священики та інші церковнослужителі, рабини, імами, юристи, журналісти, касири, банківські службовці, лікарі, медсестри і деякі категорії бізнесменів.

Відео дня

Люди, які працюють у цих сферах, більше не повинні надавати докази, що вони знаходяться в серйозній небезпеці й для їх самозахисту потрібна зброя. Їм потрібно лише пройти перевірку на наркозалежність, контроль психічного стану й довести, що вони не мали кримінальних епізодів.

Серед заявок, поданих протягом цього року, 188 надійшло від священиків і 58 від церковнослужителів Католицької Церкви. Ці заявки стосуються лише дозволу носити при собі зброю тим, хто вже його має, і відрізняються від ліцензії на придбання зброї.

Деякі священики на тлі зростання насильства в країні висловлюють бажання носити зброю для самозахисту, інші, навпаки, висловлюють незгоду з такою позицією і вважають, що священикам не слід дозволяти носити зброю.