о

Папа Римський Франциск, який перебуває в Туреччині з офіційним візитом, закликав католиків і православних до єднання, повідомляє РИА Новости.

"Єдине, чого бажає католицька церква, і чого я шукаю в якості її глави, - це єднання з православною церквою", - заявив понтифік журналістам у неділю після спільної літургії з Варфоломієм I у православній церкві св. Георгія в Стамбулі.

Глава Римсько-католицької церкви в рамках офіційного триденного візиту до Туреччини відвідав Анкару і Стамбул, зустрівся з президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом, провів зустрічі з керівником управління в справах релігії Туреччини (Діянет) Мехметом Гьормезом, з Патріархом Константинопольським Варфоломієм I, а також з біженцями з Іраку та Сирії.

Відео дня

Франциск підкреслив, що єдність між католиками і православними стало ще більш актуальною у зв'язку з конфліктами на Близькому Сході, під час якого переслідуються християни.

"Сльози за жертвами конфлікту закликають нас з поспішністю рухатися шляхом примирення між католиками і православними. Як ми можемо слідувати заклику Христа до миру, якщо між нами, як і раніше існують суперництво й розбіжності?" - заявив глава РКЦ.