е

Глава Римсько-католицької церкви прибув до Туреччини в п'ятницю в рамках триденного офіційного візиту. Він відвідає Анкару і Стамбул, проведе зустрічі з президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом, керівником управління в справах релігії Туреччини (Діянет) Мехметом Гьормезом, головою Константинопольського патріархату Варфоломієм I. Про це повідомляє РИА Новости.

Мета візиту папи римського - сприяти діалогу між релігіями, вважає колишній посол Туреччини у Ватикані професор Кенан Гюрсу.

"Приїзд папи римського на тлі сирійського конфлікту дуже важливий для міжконфесійного примирення. Папа Франциск вже попередньо робив заяви про те, що потрібно досягти згоди між різними релігіями і не можна від імені релігії здійснювати гріх вбивства", - сказав він.

Відео дня

"Туреччина - священна країна для християн. У нас є храм Святої Софії, на території сучасної Туреччини залишили слід великі християнські святі. Стародавнє місто Ефес також тісно пов'язаний з християнством, з ім'ям Діви Марії", - заявив Кенан Гюрсу.